Kako izgleda soba u kojoj piše Haruki Murakami Japanski pisac Haruki Murakami okačio je na svoj sajt fotografije svoje radne sobe, uz objašnjenja i komentare predmeta sa svog radnog stola.

"Omiljena šolja za kafu, suvenir iz Švajcarske. Volim jednostavan dizajn, crven je i privlači pažnju (lako ju je naći!)"

Svetski poznat japanski pisac i večiti neoficijelni favorit za dobijanje Nobelove nagrade Haruki Murakami odlučio je da putem fotografija na svom sajtu predstavi publici svoj intimni, radni prostor.

Murakamijeva radna soba je veoma pedantna, udobna i ispunjena poklonima i suvenirima koje je pisac donosio sa sobom iz celog sveta. Uz svaki fotografisani predmet koji predstavlja nekakvu uspomenu, on je ostavio kratak komentar i objašnjenje.

Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi je da su Murakamiju za pisanje neophodne veoma dobro zarezane grafitne olovke i mnogo, mnogo džeza! (Pre spisateljske karijere, Haruki Murakami je 7 godina držao jazz bar sa svojom suprugom.)

 

šolja
“Omiljena šolja za kafu, suvenir iz Švajcarske. Volim jednostavan dizajn, crven je i privlači pažnju (lako ju je naći!)”

 

"Teg za papir poklonio mi je Soni Mehta iz izdavačke kuće "Knopf", kada sam mu bio u poseti u Njujorku. Vrlo je praktičan. Koristim ga svakodnevno."
“Teg za papir poklonio mi je Soni Mehta iz izdavačke kuće “Knopf”, kada sam mu bio u poseti u Njujorku. Vrlo je praktičan. Koristim ga svakodnevno.”

 

"Za pisanje koristim drvene olovke koje uvek moraju da budu savršeno zaoštrene. Kupio sam ih na rasprodaji u SAD. Stoje u čaši na kojima su omoti albuma Majlsa Dejvisa „Cookin'” i „Relaxin'”. Poklonila mi ih je prodavnica ploča jer sam redovna mušterija."
“Za pisanje koristim drvene olovke koje uvek moraju da budu savršeno zaoštrene. Kupio sam ih na rasprodaji u SAD.
Stoje u čaši na kojima su omoti albuma Majlsa Dejvisa „Cookin’” i „Relaxin’”. Poklonila mi ih je prodavnica ploča jer sam redovna mušterija.”

 

"Predmeti na postolju moje stone lampe kupio sam na putovanjima tu i tamo. Drveno stopalo sa urezanim paukom je iz Laosa, mermerni kamen sa pčelom iz Skandinavije a posuda u obliku kikirikija... hmmm... izvinite, zaboravio sam. To su moji talismani."
“Predmeti na postolju moje stone lampe kupio sam na putovanjima tu i tamo. Drveno stopalo sa urezanim paukom je iz Laosa, mermerni kamen sa pčelom iz Skandinavije a posuda u obliku kikirikija… hmmm… izvinite, zaboravio sam. To su moji talismani.”

 

"Imam oko 10.000 ploča, kompakt diskove nisam prebrojao."
“Imam oko 10.000 ploča, kompakt diskove nisam prebrojao.”

 

"Uglavnom je na njima džez. Skoro uvek slušam muziku dok radim."
“Uglavnom je na njima džez. Skoro uvek slušam muziku dok radim.”

 

"Figurina Jašura "Rajana" Ogave, mladog igrača mog omiljenog bejzbol tima Yakult Swallows iz Tokija. Dali su mu nadimak Rajan po Nolanu Rajanu zbog načina na koji podiže nogu dok izbacuje loptu."
“Figurina Jašura “Rajana” Ogave, mladog igrača mog omiljenog bejzbol tima Yakult Swallows iz Tokija. Dali su mu nadimak Rajan po Nolanu Rajanu zbog načina na koji podiže nogu dok izbacuje loptu.”

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: