Logos Hope – najveća knjižara na vodi na svetu

logos hope

Sa više od 5000 knjiga i dugačak više od 130 metara, brod Logos Hope je najveća ploveća knjižara na svetu. Njime upravlja jedna nemačka dobrotvorna organizacija i njegov zadatak je da ponese knjige i obrazovanje u svaki deo sveta.

Nijedan član posade ne prima platu, a ugovori se potpisuju na 1 do 2 godine. Logos Hope je do sada posetio 42 zemlje za 8 godina koliko je u službi, a obično ostaje u svakoj luci po nekoliko nedelja, što volonterima koji rade na njemu omogućava da sprovedu svoje društvene projekte i da nab rod dovedu što je moguće više posetilaca (na brodu u istom trenutku može da se nađe najviše 450 ljudi).

Jedna od misija ovog broad jeste da jeftine knjige učini dostupnim u onim delovima sveta gde ih je teško nabaviti – ovo ne podrazumeva prodaju knjiga po cenama nižim od maloprodajnih, već i otvaranje biblioteka u lokalnim školama, dečije domove, i stvaranje drugih dobrotvornih organizacije.

Kao dodatak uz prodaju knjigu. Logos Hope održava edukativne programe: o fitnesu, o prevenciji od SIDA-e, kao i mnoge druge. Odkad je prvi put zaplovio 2004. godine, Logos Hope je distribuirao više od 3 miliona knjiga i primio je više od 2.5 miliona posetilaca.

Enterijer broda-knjižare "Logos Hope"SONY DSC
Enterijer broda-knjižare “Logos Hope”

Tekst: Džef O’Nil
Prevod: Danilo Lučić
Izvor: bookriot.com

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: