Večeras promocija izbora iz nove poezije regiona “Meko tkivo”

Izbor iz nove poezije koja se stvara u regionu “Meko tkivo”, u kojoj su sakupljene pesme nove generacije autora sa prostora bivše Jugoslavije večeras u 19 časova će biti predstavljena u Domu kulture “Studentski grad” (DKSG).

Šta je to što brine mlađe generacije pesnika, da li je njihov jedini opstanak moguć samo kroz formu bloga i samoorganizovanosti (uglavnom onlajn) i na koji način ova scena može da dopre do šire kulturne publike, samo su neka od pitanja koja će biti otvorena na predstavljanju zbirke “Meko tkivo”.

Ovaj izbor poezije u izdanju Kluba A 302 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstavlja panoramu nove generacije pesnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, koji stvaraju na srodnim jezicima i oslanjaju se na slično kulturno-istorijsko nasleđe.

Odabrana su dela 34 pesnika i pesnikinjakoji imaju do 30 godina.

– Na ovaj način DKSG nastavlja podršku novoj pesničkoj sceni i razbija ideju da je poezija nešto dosadno, ukazujući da ju je moguće predstaviti na nov i drugačiji način čitanja – navodi se u saopštenju ovog doma kulture.

Na promociji će govoriti priređivač ovog izbora Srđan Gagić, Goran Čolakhodžić iz Zagreba, Uroš Bojanović iz Banja Luke i Bojan Marković iz Beograda. Prisutni autori koji su uključeni u ovaj izbor će čitati svoje pesme iz “Mekog tkiva”.

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: