Margaret Atvud piše scenario za strip o super-heroju

Margaret Atvud, veoma uspešna kada je u pitanju pisanje poezije, proze i književnosti za decu, namerila se na novi žanr: strip. Ona će za Dark Horse Comics pisati scenario za strip pod nazivom “Angel Catbird”.

Sudeći po koricama, glavni junak je hibrid ptice i mačke u tesnim gaćama od perja,  dobijen genetskim preplitanjem ove dve životinje. Atvudova je pojasnila anatomiju svog junaka: “Osmislila sam da on bude delom mačka, a delom ptica. Zahvaljujući prosutom Super Spliceru, naš junak je mešavina i mačke i sove; otuda njegovo krzno i perje, a i njegovi problemi sa identitetom.” Odabir baš mačke i ptice je bio veoma važan Atvudovoj, pošto je njen cilj bio da pomogne životinjama izdavanjem ovog stripa, a u saradnji sa inicijativama za zaštitu životinja Keep Cats Safe i Save Birds Life, koje vodi Nature Canada (najstarije dobrotvorno društvo za zaštitu životinja u Kanadi, prim. prev.).

 “Angel Catbird” će biti objavljen na jesen 2016, a svaki od tri dela stripa će koštati 10,99 dolara i biće u koloru. Ilustracije će raditi Džoni Krismas, koji je rekao da je “neizmerno oduševljen što će imati prilike da radi sa jednom od najvećih savremenih spisateljica”, i obećao je hrabrost, humor i akciju. Houp Nikolson, vlasnica izdavačke kuće za stripove Bedside Press, biće glavna konsultantkinja na ovom projektu. Ona je prethodno sa Atvudovom radila na antologiji finansiranoj putem Kickstartera “Tajne ljubavi štreberki”. Nastavak njihove kvalitetne saradnje najavila je u ovom tvitu:

https://twitter.com/HopeLNicholson/status/674285038553427969

Atvudova će radom na “Angel Catbird”-u postati deo trenda po kojem pisci i spisateljice sve češće počinju da pišu scenarije za stripove. Romanopisac Bendžamin Persi je već pisao scenario za “Green Arrow”, a Ta-Nehisi Kouts je pisao za “Black Panther”.

Džulija Johana Tolo
(preveo: Danilo Lučić)

izvor: electricliterature.com

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: