Ruski novi realizam na manifestiaciji Majski dani knjige u Pančevu

Manifestacija Majski dani knjige, koja ove godine nosi naslov “Egzotika novog realizma”, održaće se u Pančevu od 27. do 30. maja, u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo i biće posvećena ruskoj književnosti.

Svakog dana, počev od utorka, 27. maja, na programu će biti promocije, predavanja, tribine, književne večeri i radionice na kojima će učestvovati Ana Kozlova, Zahar Prilepin, Roman Senčin, Goran Gocić, Jasmina Ahmetagić, Marija Šarović, Vladimir Palibrk, Nesiba Palibrk Sukić i drugi. Ulaz na sve programe je besplatan.          

Publika će u poslednjoj nedelji maja imati priliku da se upozna sa najcenjenijim predstavnicima ruskog novog realizma, da sazna šta o ruskim klasicima i ruskoj avangardi imaju da kažu naši istraživači i autori, kao i da prisustvuje promociji knjige ovogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade, čiji roman govori o egzotičnim predelima Istoka.          

Književna druženja će upotpuniti i kvalitetan program namenjen najmlađim čitaocima, koji se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i manifestacijom BUDI – Bijenale umetničkog dečjeg izraza.

 

Izvor: Danas

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: