Pantović: Nisam kriv za propast “Prosvete”

Povodom skorašnjih novinskih tekstova o gašenju kultne knjižare na Terazijama, oglasio se  bivši vlasnik “Prosvete” Dejan Pantović, koji tvrdi da nije kriv za propast te izdavačke kuće.

Pantović, bivši vlasnik “Prosvete”, navodi da su u pitanju “neistine vezane za period u kome je ta izdavačka kuća privatizovana”. Podsetimo, u saopštenju se, između ostalog, kaže da je Pantović “kao novi vlasnik od 2009. rasprodao sve što se rasprodati moglo”, da je “prestao da plaća kiriju gradu u mesečnom iznosu od 168.000 dinara”, “za zakupninu nije davao ni dinar pune dve godine”.

Odgovor Pantovića glasi: ”Prosvetin račun je pre privatizacije bio u blokadi zbog dugova preko dva miliona evra. ‘Prosveta‘ nikom nije ništa plaćala pre privatizacije, osim po sudskim presudama i blokadama Poreske uprave. Tako je i zaposlenima ‘Prosveta‘ dugovala zarade za preko 20 meseci koje smo mi izmirili. Imovina ‘Prosvete‘ je prodavana isključivo da bi se namirili dugovi napravljeni pre privatizacije. Napominjem da je ‘Prosveta‘ rasprodavala mnogo vrednije nekretnine godinama pre privatizacije.”

Pantović dodaje i da su na osnovu prijava sindikalaca nadležni organi više puta proveravali poslovanje “Prosvete”.

“I nijednom nisam čak ni prekršajno kažnjen. Između ostalog, zatekli smo i dug za višegodišnje neplaćanje zakupa za knjižaru ‘Danilo Kiš‘ prema Poslovnom prostoru Starog grada. Suprotno tvrdnjama iz teksta, uspeli smo da zaustavimo iseljenje ‘Prosvete‘ iz knjižare ‘Danilo Kiš‘ i iz drugih knjižara i da dogovorimo reprogram sa Poslovnim prostorom. U realizaciji toga sprečeni smo višemesečnim štrajkom zaposlenih koji je onemogućio rad ‘Prosvetinih‘ knjižara“, navodi Pantović.

On je dodao “da s ovom pameću nikad ne bih prišao ni blizu ‘Prosvete‘”.

izvor: blic.rs

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: