Mario Vargas Ljosa sledećeg leta u poseti Srbiji i Crnoj Gori

Nobelovac Mario Vargas Ljosa biće počasni gost letnje manifestacije Noć knjige, koju 18. juna 2015. godine u Beogradu organizuje izdavačka kuća Laguna.

Slavni peruanski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2010. godine, jedan je od najpoznatijih predstavnika latinoameričkog buma koji je književnim, ali i celokupnim umetničkim svetom, odjeknuo tokom šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

Pre dolaska u Beograd, Ljosa će boraviti u Crnoj Gori, gde će izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice organizovati trodnevni međunarodni simpozijum o Ljosinom delu, na kojem će biti prisutni najbolji poznavaoci Ljosinog dela iz regiona i ostatka Evrope.

Biće to prvi naučni skup ove vrste o Ljosinom stvaralaštvu u ovom delu Evrope. Izdavačka kuća “Nova knjiga”, koja je i izdavač Marija Vargasa Ljose u Crnoj Gori, povodom ovog velikog događaja, objaviće i knjigu radova izloženih na simpozijumu.

U razgovoru za B92 Uljarević je najavio da će po završetku simpozijuma Ljosa, osim u Beogradu, verovatno boraviti i u Zagrebu ili Sarajevu.

izvor: b92.net

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: