Imenovan novi Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije

[dropcaps round=”no”]V[/dropcaps]lada Srbije razrešila je dužnosti Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije (UO NBS), čiji predsednik je bio univerzitetski profesor Mihajlo Pantić i imenovala novi, sa magistrom kriminalističko-bezbednosnih nauka Milošem Jankovićem na čelu, objavljeno je na sajtu Vlade.

Janković je trenutno vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za brigu o porodici i socijalnu zaštitu.

Pored Pantića, članstva u UO NBS, kao ustanove kulture od nacionalnog značaja razrešeni su književnici Vladimir Kecmanović, Ivana Dimić i Vladislav Bajac, a svi su u tom telu bili od 2015. godine.

Novi članovi Upravnog odbora NBS su viši naučni saradnik u Institutu za književnost i umetnost Dragan Hamović, docent na Filološkom fakultetu Dragana Grujić i bibliotekar savetnik u penziji Dragana Tipsarević iz Kraljeva.

Vlada je na istoj sednici, održanoj 26. aprila razrešila dužnosti i Nadzorni odbor NBS, na čijem čelu je bio nekadašnji ministar vera Bogoljub Šijaković, a članovi Vanja Marković i Ilinka Smiljanić.

Novi predsednik Nadzornog odbora NBS docent na Filološkom fakultetu Gordana Đoković, a članovi su Predrag Vukašinović iz Javnog komunalnog preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija i Milorad Vučković iz redova zaposlenih u NBS.

Izvor: rs.n1info.com

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: