Sutra počinje Vreva – ulični festival aktivizma

Drugi Ulični festival aktivizma – Vreva, pod sloganom „Aktivizam je naš identitet! Ulica je naše mesto otpora.“, biće održan od 10. do 13. septembra, u Beogradu, u produkciji magazina Liceulice i partnera.

Ovogodišnja Vreva će startovati u Kulturnom centru GRAD, a program festivala će se odvijati na više gradskih lokacija kao što su plato ispred Kulturnog centra Beograda, plato ispred Francuskog Instituta, savamalske ulice i izlozi i trotoari u centralnim beogradskim ulicama.

Vrevu 2014. posetioci će moći da dožive kroz  izložbe na otvorenom, javne prezentacije, ulične koncerte i književne susrete, kroz radionice, filmske projekcije, tribine razgovore u parku ili nekom dvorištu, susrete s kreativnošću na neočekivanim mestima.   

Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, preko stotinu učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje za bolje sutra, jer osnovna ideja festivala jeste da umetnost  izvede u prostore u kojima publika nema naviku da učestvuje u procesu estetske razmene. 

”Poslednjeg dana festivala, 13. septembra, kroz završne programe, otvorićemo jedan novi, nadamo se i trajni,  javni gradski prostor – dvorište ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije magazina Liceulice. Na ovaj  način uz podršku gradske opštine Savski Venac i svih komšija pokrećemo inicijativu da se jedan zapušten i ruiniran prostor u dogledno vreme pretvori u urednu, zelenu oazu u centru grada, prikladnu za rad i različite javne programe“ – navodi se u saopštenju organizacije ovog festivala. 

Vreva festival kroz niz programa nastoji da afirmiše, zaštiti  i podstakne  aktivizam, angažovano stvaralaštvo, preduzimljivost, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji,  humanost, solidarnost i filantropiju. 

VREVA_program_final

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: