Poziv za konkurs „Panorama nove srpske poezije“ Otvoren je prvi godišnji konkurs Panorama nove srpske poezije, koji organizuje sistem „Euromedik” radi podrške srpskoj poeziji i pesnicima.

Otvoren je prvi godišnji konkurs Panorama nove srpske poezije, koji organizuje sistem „Euromedik” radi podrške srpskoj poeziji i pesnicima.

Pravo učešća imaju pesnici svih starosnih doba koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive.

Autori u jednom vord dokumentu treba da dostave od tri do pet neobjavljenih pesama isključivo elektronskom poštom sa naznakom: „Za konkurs”, na adresu: panoramanovesrpskepoezije@gmail.com. Vord dokument nasloviti odabranom šifrom.

U istom elektronskom pismu, u drugom vord dokumentu, treba dostaviti rešenje šifre sa sledećim podacima: šifra, ime i prezime, godina rođenja, adresa, elektronska pošta, broj telefona. Radove pisati ćiriličnim pismom.

Najbolje ocenjeni radovi biće štampani u zborniku, a njihovim autorima biće uručeno dvadeset primeraka zbornika i novčana nagrada (u iznosu od dve stotine evra u dinarskoj protivvrednosti). Organizatori su pripremili nagradni fond za najmanje pedeset autora.

Rok za slanje rukopisa je 1. mart 2024. godine. Zbornik će biti odštampan do kraja godine. O datumu i mestu promocije autori će biti pravovremeno obavešteni.

Članovi žirija:
Dr Vesna Đorđević
Dr Irena Plaović
Dr Nemanja Karović
Dr Vladan Bajčeta
Novak Đukić

 

 

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: