Otvoren konkurs za zbornik poezije i kratke proze mladih “Rukopisi”

[dropcaps round=”no”]D[/dropcaps]om omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 42. po redu konkurs za ,,Rukopise” – Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju.

Konkurs će biti otvoren do 17. februara 2019. godine, a pravo učešća imaju autori koji pišu na jezicima eks-JU, kao i jezicima nacionalnih manjina, između 15 i 30 godina starosti. Treba poslati: do 3 pesme i / ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (dakle, do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, mestom stanovanja i državom, brojem telefona i i-mejlom (Molimo da podatke unesete u sadržaj mejla, kao i u atačment s radovima na vrhu strane) na: zbornikrukopisi@gmail.com ili adresu Doma omladine, ul. Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 42”). Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti. Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova! Radovi koji stignu nakon predviđenog roka neće se razmatrati.

,,Rukopisi″ broj 42 izaći će iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: