Otvoreni poziv za radove autora na temu “Rad” časopisa Zent

Časopis Zent raspisuje otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu “Rad” koji će biti  sastavni deo drugog štampanog izdanja časopisa. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 15. avgusta.

Svi oblici izražavanja su dobrodošli – arhitektonski projekti, radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizuelni radovi, radovi umetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi. Tekstovi pisani u esejističkog formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 reči, a poželjno je takođe da imaju što manje fusnota i referenci. Tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Detaljan opis otvorenog poziva možete pročitati na sajtu časopisa, a rok za podnošenje predloga je 15.08.2016. dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova/radova 01.10.2016. Svoje predloge možete poslati na zentmagazine@gmail.com.

Na sajtu Zenta pored sadržaja štampanih izdanja naći će se i drugi originalni tekstovi i prevodi, kao i mogućnost da poručite prvo izdanje časopisa čija je prodaja omogućena preko sajta za Srbiju, inostranstvo i u elektronskom izdanu. Časopis će funkcionisati na bazi otvorenog poziva, kako za štampana tako i za online izdanja, a poziv za autore i autorke koji žele da objave svoje radove u online izdanju časopisa u okviru rubrike Zentoteka stalno je otvoren od jula 2016. godine.

Prvi broj Zenta, predstavljen tokom maja i juna u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Novom Sadu, za temu je imao Prezent, dok u sledećem broju posvećenom pitanju rada, Zent želi da ispita i analizira transformacije koje su dovele do sadašnje opsednutosti radom i poslom, da problematizuje koncepte i teorije, kao i da predloži nove ideje i nova značenja.

“Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja. Zent je za svakoga i za sve”, navodi se u ovom otvorenom pozivu. O časopisu se možete informisati i na njihovoj fejzbuk stranici.

ZENT I broj by Nemanja Knezevic www.nk.rs7

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: