Marko Pogačar i Alen Brlek predstavljaju zbirke u Beogradu i Novom Sadu

[dropcaps round=”no”]K[/dropcaps]njige „Zemlja zemlja“ Marka Pogačara i „Pratišina“ Alena Brleka biće predstavljene 1. februara u Beogradu, a dan kasnije u Novom Sadu. Obe zbirke objavljene su za „Kontrast izdavaštvo“.

Pogačar i Brlek govoriće o svojim zbirkama u Beogradu u klubu „Petak“ 1. februara od 21 sat, a sutradan u19 časova u „Bulevar Books knjižari-kafeu“ u Novom Sadu. Prethodno će učestovati i na večeri poezije ARGH u Beogradu. Zbirke „Zemlja zemlja“ i „Pratišina“ će na promocijama biti dostupne čitaocima po promotivnim cenama.

Marko Pogačar (Split, 1984) dobro je poznat čitaocima u regionu, a za „Kontrast izdavaštvo“ do sada je već objavio knjige izabranih pesama „Ili ti ili svijetlo“, eseje „Jugoton gori!“ i putopisnu prozu „Slijepa karta“. Pred čitaocima je sada i njegova nova, četvrta zbirka pesama „Zemlja zemlja“.

Zbirka "Zemlja zemlja" Marka Pogačara
Zbirka “Zemlja zemlja” Marka Pogačara u izdanju “Kontrasta”

Knjige i tekstovi Marka Pogačara prevedeni su na tridesetak jezika, dobitnik je hrvatskih i međunarodnih nagrada za poeziju, prozu i esejistiku, nekadašnji je urednik „Zareza“, a sada je član redakcije „Quoruma“ i kourednik portala „Prolleter“.

Alen Brlek (Zagreb, 1988) za prvu zbirku poezije „Metakmorfoze“ nagrađen je priznanjem „Na vrh jezika“ 2013. za najbolji rukopis zbirke poezije autora do 35 godina. „Alen piše više-manje otkako pamti za sebe; prvo rap liriku, a onda, nakon eksperimentiranja i traženja forme u kojoj bi se osjećao prirodnije, dolazi do poezije. Trenutno živi u Dugom Selu“, navodi se u njegovoj biografiji.

Zbirka "Pratišine" Alena Brleka u izdanju "Kontrasta"
Zbirka “Pratišina” Alena Brleka u izdanju “Kontrasta”

 „Zaklonjeni tamnom, opojnom šumom jednog hrabrog, autentičnog pjesničkog jezika, u ovoj se zbirci pjesama susrećemo nasamo s uzbudljivim projektom, ne samo pjesničke, već očito životne potrage za jednim važnim znanjem ili stanjem. Ovdje je to stanje nazvano pratišina“, zapisala je Dorta Jagić o drugoj zbirci Alena Brleka.

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: