Raspisan konkurs za najbolju kratku priču 2016. “Vranac”

Priče se do 1. maja mogu slati preko aplikacije na veb stranici www.karver.org. Konkurs će biti najavljen na portalima u Crnoj Gori i u regionu. Nakon okončanja konkursa, dvadeset najboljih priča biće objavljeno na veb stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodeljene u vreme održavanja osmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, koji u Podgorici organizuje knjižara Karver od od 27. juna do 3. jula ove godine.

Konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan je od najprestižnijih konkursa u regionu. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. Konkuri su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima. U dve knjige “Vranac – najbolja kratka priča” 2010. i 2011. i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 130 priča, a nagrađeno je 19 učesnika.

Neke od osnovnih propozicija su da priča treba da bude napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, da ranije nije objavljena i da nije duža od 20.000 karaktera. Šalje se isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko veb portala www.karver.org gde se nalazi pristup i uputstvo za slanje.

Tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 evra biće dodeljene u vinskom podrumu Šipčanik 13. jul – Plantaže za vreme trajanja festivala “Odakle zovem”.

O pričama za izbor tri najbolje na konkursu Vranac – najbolja kratka priča 2016. odlučivaće žiri u sledećem sastavu: pisac Ognjen Spahić, pesnik i književni kritičar Marko Pogačar i književni kritičar i Marinko Vorgić.

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: