Društvo književnika Vojvodine ostaje bez prostorija

Društvo književnika Vojvodine ostaće na ulici odlukom Privrednog suda u Novom Sadu zbog duga od oko 700.000 dinara koje od njih potražuje JP ’’Poslovni prostor’’ u čijim se prostorijama nalaze.

Potpredsednik DKV Jovan Zivlak kaže za ’’Blic’’ da su svi napori tog reprezentativnog udruženja da se nađe neki kompromis sa Gradom propali i da im je stiglo rešenje da do četvrtka 8. decembra moraju da napuste prostorije.

– Nemamo nameru da se rvemo sa sudskim izvršiteljima. To bi bilo poražavajuće isto koliko i činjenica da su izvršitelji ambasadori kulture u Novom Sadu koji se izborio da bude evropska prestonica te iste kulture 2021. godine – priča nam Zivlak u neverici uz napomenu da se nigde u svetu nije desilo da pisce izbacuju na ulicu.

Podseća i da su svi razgovori sa čelnicima grada oko reprograma spornog duga propali.

– Mi smo neprofitna organizacija i finansiramo se od članarine i projekata. Sa tim sredstvima uspemo jedva da pokrijemo tekuće troškove u koje spadaju struja, grejanje, čistoća… Sada smo dovedeni u situaciju da moramo da napustimo svoj radni prostor bez obzira na to što smo reprezentativno udruženje kome sleduju određene privilegije. Šta ćemo dalje – ne znam – zabrinuto priča Zivlak.

Prema njegovim rečima, odluku o tome kako će dalje po ovom pitanju postupiti članovi DKV doneće Upravni odbor tog udruženja na sutrašnjoj sednici.

Podsetimo, čelnici grada upoznati su sa situacijom u kojoj se našlo DKV i još početkom godine najavljivali su da će pokušati da pronađu rešenje tog problema na obostrano zadovoljstvo.

izvor: blic.rs

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: