Dela Milutina Bojića u digitalnoj biblioteci “Milutin Bojić”

Biblioteka „Milutin Bojić“ iz Beograda omogućila je korisnicima širom Srbije i sveta da knjige iz njene digitalne biblioteke mogu čitati na svojim mobilnim telefonima ili tablet računarima. Bogatim sadržajima digitalne biblioteke može se pristupiti preko adrese milutinbojic.org.rs/ebiblioteka.

U digitalnoj zbirci nalazi se veliki broj rukopisa pesnika Milutina Bojića, uključujući i rukopis antologijske pesme „Plava grobnica“. Tu su i gotovo sve knjige ovog autora objavljene za života, kao i posle njegove smrti. Takođe, u digitalnoj biblioteci mogu se pročitati i studije o Bojićevom delu, kao i prevodi pesama na engleski, francuski, ruski i grčki jezik.

S obzirom na to da se Biblioteka „Milutin Bojić“ nalazi na teritoriji opštine Palilula, formirana je i zavičajna digitalna zbirka, koja obuhvata knjige i periodiku koje se bave ovom opštinom.

U digitalnoj biblioteci može se pronaći još mnogo zanimljivih sadržaja, starih knjiga i publikacija koje su na ovaj način, digitalizacijom, sačuvane i date na korišćenje najširem krugu ljubitelja pisane reči. Naravno, sve potpuno besplatno, bazirano na načelu otvorenog pristupa znanju i informacijama.

Pokretanje Digitalne biblioteke „Milutin Bojić“ za android publikacije dolazi u danu kad se obeležava Dan bibliotekara Srbije.

Digitalna biblioteka „Milutin Bojić“ formirana je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

izvor: b92.net

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: