CANTout – kantautorski festival u Poletu

[dropcaps round=”no”]K[/dropcaps]antautorski festival CantOut održaće se 8.i 9. jula od 17h u bašti Galerije “Polet” (Cetinjska 15). Na konkurs za učešće na festivalu, otvorenom do 30. juna, prijavilo se čak 23 kantautora i kantautorki iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Oba festivalska dana kantautori će publici svoj rad predstaviti u revijalnom i takmičarskom delu. 

Nastao kao inicijativa da se novim autorima obezbedi medijski prostor, kao i da se mapira trenutna kantautorska scena sa svim svojim vrlinama i potencijalima. U ime tog podsticaja je i otvoren donatorski konkurs, odnosno poziv za društveno mecenisanje i prikupljanje sredstava za prvu nagradu Cantout Festivala. Kako festival smatraju društvenom aktivnošću, priliku su dali svima onima koji vrednuju autorski rad da simboličnom donacijom ukažu pažnju i daju podršku autorima, navode iz Poleta. Uz pomoć dvadeset i jednog donator, za manje od dana, prikupljen je fond za prvu nagradu, a interesantno je da su mnogi donatori festivala u stvari etablirani kantautori i ostvareni umetnici, pa je na taj način postignut i poseban vid podrške među kolegama koji žele da se autorska scena u Srbiji i regionu što uspešnije razvija.

Nagrada za pobednika festivala CantOut iznosi 12.300 dinara, a pored tročlanog žirija, koji će činiti beogradska kantautorka Ana Ćurčin, Milutin Jovančić, frontmen benda Čovek Vuk i Siniša Stojanović, programski urednik Poleta i inicijator festival, glas u donošenju konačne odluke o pobedniku imaće i publika, koje će imati priliku da glasa za omiljene autore i pesme, čime će festivalska interakcija biti podignuta na jedan viši nivo, a postići će se I cilj koji CantOut ima,  a to je da kantautore dovede u što direktniju vezu sa publikom i pruži im podstrek da stvaraju dalje.

Ulaz na oba festivalska dana je besplatan.

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: