Izdavačka kuća Clio na svom štandu prodaje doktorske diplome

Izdavačka kuća “Clio” pored novih, zanimljivih i ozbiljnih naslova, na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga posetiocima nudi da za malo novca kupe i komplete fakultetskih, master i doktorskih diploma.

“Daćemo priliku svima da vrlo jeftino dođu do potrebnih diploma, umesto knjiga koje su skuplje, zahtevaju intelektualni napor, a ne obezeđuju posao i društveni status”, rekao je Beti glavni urednik izdavačke kuće “Clio” Zoran Hamović.

“Ove godine naš slogan ‘Optimizam krepi organizam’, sublimira i parodira stvarnost u kojoj se neprekidno sužava prostor za kritičku misao. Društvo se, zahvaljujuću aktuelnoj politici jeftinog populizma i agresivnog optimizma, pretvara u neprekidnu političku kampanju, a izostaje realan odnos prema činjenicama”, dodao je on.

Ovom akcijom “Clio” želi da skrene pažnju na poplavu populizma i tabloidnih sadržaja, i da ukaže da znanje treba sticati, a ne kupovati.

“Clio” će na štandu postaviti kutiju u koju će posetioci koji “kupuju diplome” moći da ostave prilog po želji. Hamović kaže da će taj novac biti upotrebljen za razvoj naučnih izdanja.

Ambicioznijim kupcima “dioploma” obezbeđeni su popusti ako ih kupe u većem broju. Sve diplome su u “ženskoj” i muškoj “verziji” – ružičaste i plave.

“Oni koji veruju da čitanje i učenje još uvek imaju smisla, mogu da se upoznaju sa ovogodišnjom produkcijom. Imaće priliku da se opredele za ono što ih zanima među skoro četrdeset novih knjiga ili među preostalim, ranije objavljenim, izdanjima”, naveo je Hamović.

izvor: n1info.com

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: