Gatalica otvorio 51. niški sajam knjiga

U hali Čair u Nišu juče je otvoren 51. sajam knjiga i grafike, koji će trajati do nedelje, 30. novembra, a pozdravnu besedu održao je Aleksandar Gatalica.

“Ovo je drugi po veličini sajam knjiga u Srbiji i ja sam počastvovan da je meni pripala čast da ga otvorim, jer to znači da je moja knjiga ‘Veliki rat’ ostavila traga kod čitalaca”, rekao je Gatalica.

On kaže da je “knjiga bitna, jer se u njoj nalaze sva znanja i sve emocije”.

“Knjiga je bitna zato što je put, a čitaoci na valjan način saznaju nešto o svetu koji ih okružuje”, naveo je on.

Gatalica je rekao da nije protivnik elektronskih knjiga, ali da uvek bira čitanje sa papira, mada kaže da je “najgore ne čitati”.

Na Niškom sajmu nastupa 74 izlagača koji će tokom sajamskih dana imati popuste od 20 do 70 odsto.

“I ove godine pokazalo se da je hala Čair premala da primi sve zainteresovane izlagače, tako da neke nismo mogli da ugostimo. Nadamo se da će za sledeću godinu biti obezbeđen neki veći i bolji prostor”, rekla je Bojana Simović, direktorka Niškog kulturnog centra koji je organizator sajma.

Tokom trajanja sajma biće organizovan niz pratećih manifestacija. Među najzanimljivijim je skajp konferencije “Veliki rat i dijaspora”, koja počinje sutra u 18 sati u promotivnom prostoru Sajma, a u ovom svojevrsnom video mostu učestvovaće srpski pisci iz Kanade, Austrije i Nemačke.

Suorganizator ove konferencije je Kancelarija za saradnju sa dijasporom.

Sajam će biti otvoren svakog dana do nedelje od 10 do 20 časova, a cena ulaznice je 100 dinara.

izvor: blic.rs

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: