Forbsova lista najplaćenijih pisaca u 2016. godini

Na prvom mestu za 2016. je američki pisac Džejms Paterson, a društvo u vrhu mu prave oni koji su ove geodine zaradili milione na svojim delima: Dž. K. Rouling, Stiven King i Džon Grišam.

Džejms Brendan Paterson, američki majstor “krimića” koji je u svojoj dugoj karijeri prodao 300 miliona primeraka širom sveta i u 2016. godini je pisac koji se može pohvaliti najvećom zaradom – čak 95 miliona dolara.

Drugi na Forbsovoj listi je autor popularnog dečjeg serijala “Diary of a Wimpy Kid” Džef Kini s 19,5 miliona, a treća je Dž. K. Rouling s 19 miliona dolara.

Četvrti je autor trilera Džon Grišam s 18 miliona, a iza njega je majstor horora Stiven King s 15 miliona dolara. Jednak iznos zaradile su kraljice ljubavnih romana Nora Roberts i Danijela Stil, a iza njih je s 14 miliona je E. L. Džejms, autorka bestselera “Pedeset nijansi sive”.

Deveto mesto s 10 miliona dele Veronika Rot i Džon Grin, nenadmašni u žanru književnosti za mlade i nova na listi Pola Hokins, čiji je prvenac “Devojka u vozu” postao svetski bestseler prošle godine i još se dobro prodaje. Pošto za nekoliko meseci stiže i filmska adaptacije ove knjige, nema sumnje da će od svog dela i dalje odlično zarađivati.

Devet i po miliona dolara su, pak, zaradili Džordž R. R. Martin, Den Braun i Rik Riordan.

izvor: b92.net

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: