10 najčitanijih knjiga u 2015. prema Gradskoj biblioteci

Na svečanosti povodom 85 godina postojanja Biblioteke grada Beograda, koja je održana prošlog petka, saopšteni su naslovi 10 najčitanijih knjiga u 2015. godini, a prvo mesto pripalo je romanu Mišela Uelbeka “Pokoravanje”.

Za taj roman urednik i vlasnik “Booka” Ivan Bevc primio je nagradu.

Na drugom mestu je triler Ju Nesbea “Sneško” u izdanju ” Lagune” koja je na toj listi imala još dve knjige: “Uhvaćen” Harlana Kobejna koji se našao na petom mestu i “Ubiti pticu rugalicu” na devetom mestu, koju je “Laguna” objavila u saradnji sa “Platoom”.

Izdavačka kuca “Vulkan” zauzela je treće mesto romanom “Devojka od papira” Gijoma Musoa, dok je četvrto pripalo “Geopoetici” sa romanom “Kafka na obali mora” Harukija Murakamija.

Roman Irvina Jaloma “Lečenje Špenhauerom”, koji je objavio “Plato” zauzeo je šesto mesto a na sedmom se našao “Na rubu večnosti ” Kena Foleta” u izdanju “Evro booka”.

“Booka” je zauzela osmo mesto romanom Frederika Begbedea “Romantični egoista”, a na desetom se našla knjiga “Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici” Rodroga Munjosa Avie u izdanju “Samizdata B92”.

izvor: b92.net

Prijavi se za Glif obaveštenja

Pratite nas i nepropusti nove sadržaje na našem portalu


Tagged: